L’hort d’en Climent a les escoles

Desde l’Hort d’en Climent us volem fer saber que ens agraden molt les eco-activitats que realitzem amb les escoles i la interactuació que això suposa.

Les carbasses del Peix Irisat

La classe del Peix Irisat (P.4 A) del col·legi públic Gaziel, de Sant Feliu de Guíxols, varen crear una activitatconjuntament amb l’Hort d’en Climent, que consisteix en l’explicació de la procedència de les llavors d’una carbassa provençal, coneguda pels nens com la carbassa deHallowen, es va realitzar a la mateixa classe l’obertura d’una carbassa i varen poder comprovar com dins de la mateixa carbassa s’extreien les llavors. Després de uns dies en que les llavors ja eren seques, varen poder plantar ells mateixos les llavors dins d’uns petits testos, l’ultima setmana del mes de març, amb les instruccions de mantenir la terra sempre humida i els testos en un lloc on els hi toques la llum. 

El dia 18 d’Abril just el dia que marxaven de vacances de setmana santa varen entregar les plantes, que ja feien 20 cm. d’alçada amb en Climent, que les va dur a l’hort i els hi va preparar un racó on plantar-les arrecerat del vent i ben humit, com aquest tipus de planta els hi agrada.

Ara ja només cal esperar fins el proper 31 d’Octubre perquecada nen tingui la seva pròpia carbassa, això si sempre hi quan la natura ho permeti. 
Escola Gaziel Sant Feliu de Guíxols 1er va al mercat

Els nens i nenes de primer, el dimecres 21 de novembre hem anat al mercat, per observar els aliments que podem trobar a la tardor. Una de les parades, és del pare de l’Àlex , l’Hort d’en Climent, on ens ha explicat els diferents tipus de fruita i verdura de temporada. Eh… i ens ha regalat una mandarina per a cadascú.

Hem comprat algunes fruites de tardor i ens ho hem menjar a la classe, tot era boníssssim!