Ja sigui a l’hort del poble o al balcó de casa teva en ple centre de la ciutat, els tomàquets estan sempre presents al rebost de qualsevol amant de l’ecologia i el consum responsable. El seu cultiu és molt freqüent, però això no vol dir que fer créixer aquesta planta sigui senzill. Per això mateix, a continuació t’oferim uns consells sobre agricultura bàsica que ajudaran a que els teus tomàquets creixin forts i sans.

l primer que convé saber és que el tomàquet és una planta que necessita temperatures càlides i sol, per la qual cosa el seu cultiu ha de realitzar-se durant els mesos de primavera i estiu. Es tracta d’una planta exigent que necessita sòls rics en matèria orgànica; li encanta el compost fresc, que podràs obtenir fàcilment mitjançant restes orgàniques. A l’hora de plantar tomàquets, pots fer-ho directament en la terra o recorrent prèviament a un planter, opció per la qual necessitaràs començar a conrear les llavors entre febrer i abril. Respecte a la seva reg, el tomàquet no necessita grans quantitats d’aigua, però sí un cabal uniforme i freqüent. La nostra recomanació és que, si pots, recorris al reg per degoteig.

Causa de la grandària dels fruits, aquesta planta precisarà d’un entutorat, que consisteix en la subjecció de la tija principal amb una canya guia que la mantingui estable mitjançant un lligam que a més permeti el seu creixement.

La poda també serà important. Aquí hauràs d’eliminar els brots que surtin de les aixelles de les fulles, així afavorirà la concentració d’energia i nutrients en el fruit; quan la planta adquireixi una grandària, de la tija principal sortiran ramificacions on creixeran nous fruits.

Així que ja ho saps, el cultiu i cura del tomàquet és una tasca senzilla però treballosa, una activitat sense dubte agraïda que et donarà bons i saludables fruits.